Header image alt text
Vrije Basisschool O.L.V. Termuren - Actueel
Nieuwsberichten De Stip
Verkoop soeppakketten

De verkoop van de eerste lading soeppakketten (4 december) loopt nog tot en met maandag 30/11. Wacht dus niet te lang meer om te bestellen!

Bestellen kan via deze link

Grootouderfeest 5

The masked kleuterteam stuurt volgende week naar de ouders een mailtje met het filmpje. Zij sturen dit naar jullie door. Raden maar.

Grootouderfeest 4

Nog even geduld….

Grootouderfeest 3

Zou dit jouw kleinkind kunnen zijn?

Verkoop soeppakketten

Aangezien onze jaarlijkse Kerstmarkt niet mag plaatsvinden zijn we op zoek gegaan naar een leuk en gezond alternatief… Benieuwd?

We bieden jullie graag gedurende 3 opeenvolgende weken een soeppakket van Bio Boerderij De Loods aan. https://www.deloodsvzw.be

Elk soeppakket bestaat uit ingrediënten om zelf heerlijke soep te maken:

• nog te versnijden biologische groenten (lokaal geproduceerd)
  • een receptfiche op maat van kinderen
  • 3 doe-activiteiten (niveau kleuter – onderbouw – bovenbouw).

Elk soeppakket is voor 4 personen. Een pakket kost 6.50 euro per stuk.

Op volgende dagen worden de bestelde soeppakketten aan de kinderen meegegeven.

• 4 december 2020: pompoensoep: pompoen (1st), ajuin (2st), wortel (2st), prei (1st), groene selder (1/5de)
  • 11 december 2020: preisoep: prei (700gr), ajuin (2st), groene selder (1/5de), aardappel (700gr)
  • 18 december 2020: wortelsoep: wortel (700gr), ajuin (2st), groene selder (1/5de), peterseliewortel (100gr), aardappel (700gr)

Wie graag een soeppakket bestelt, kan dit online via deze link

Alvast bedankt en geniet van het samen soep maken. En dan….smullen maar!

Grootouderfeest 2

The masked stip child komt naar jullie toe.

Grootouderfeest

Het is feest voor onze grootouders. Jammer genoeg kunnen we dit jaar geen live show op school doen en gaan we jullie digitaal entertainen. Rara wat wordt het?

Taartenslag UPDATE

Een nieuw record werd gevestigd !!  Dank je wel beste ouders, grootouders, kinderen, leerkrachten, collega’s, sympathisanten, ….   Jullie verkochten maar liefst 1532 taarten !!  Een dikke dank je wel om onze school zo’n warm hart toe te dragen !!

De taarten worden geleverd op DONDERDAG 29 OKTOBER 2020 en door de leerlingen meegenomen. Zij kunnen ook coronaproof worden afgehaald tussen 10.30 uur – 15u00 in de turnzaal. Je komt enkel voor het afhalen van de taarten langs het grote hek achteraan de school binnen en volgt de wegwijzers.

SMAKELIJK !!

Schoolreglement schooljaar 2020 – 2021

Het schoolreglement voor schooljaar 2020 – 2021 is klaar.  Bekijk het HIER.

Infoavond nieuwe kleuters

Voor de peuters en de kleuters van de 1ste kleuterklas die nog niet naar school gekomen zijn : Deze ouders worden op de instapdatum  uitgenodigd op school en mogen langskomen net na schooltijd. Op deze manier kunnen zij voor de eerste keer kennis maken met onze school / onze werking / de juf in een beperkte groep.  Per kind ontvangen wij graag 1 ouder met mondmasker.
De volgende instapdata, en dus ook infoavond voor deze kapoenen:
– 9 november 2020 om 15u30
– 4 januari 2020 om 15u30
– 2 februari 2021 om 15u30 (1 februari 2021 = lokale verlofdag)
– 22 februari 2021 om 15u30
– 19 april 2021 om 15u30
– 17 mei 2021 om 15u30

Gewijzigde schooluren !

Opgelet : Vanaf dit schooljaar starten de lessen alle dagen om 8.40 uur, tot 12.15 uur en van 13.30 uur tot 15.25 uur.

Ontdek het CLB

In dit filmpje ontdek je het CLB en kom je meer te weten over je eerste systematisch contactmoment.

Bericht van het CLB i.v.m. de vaccinaties en onderzoeken

Wij krijgen regelmatig vragen over de verdere planning van de vaccinaties en onderzoeken dit schooljaar. Dit zijn heel terechte vragen, helaas hebben wij ook nog niet op alle vragen een antwoord. We zetten graag voor jullie op een rijtje wat we momenteel weten. Klik daarvoor HIER.

AED Toestel op de hoofdschool

Omdat wij een samenwerking aangingen met de Stad Aalst voor de verbouwingswerken in onze turnzaal, werd alvast door SportAg een AED toestel geplaatst aan onze school.

Luizen uitroeien in 8 stappen !

Daar zijn ze weer, die vervelende kriebeldiertjes ….
Op de website van klasse vind je heel wat nuttige tips. Klik daarvoor HIER.

In DIT filmpje toont men in 8 stappen hoe je best te werk gaat om de luizen te lijf te gaan.