Header image alt text
Nieuwsberichten De Stip
Autoluwe maand: 19 april – 31 mei

Vanaf maandag 19 april 2021 tot en met 31 mei 2021 (28 dagen lang) vragen
we om zo veel mogelijk te voet, met de fiets, met de step of op
rolschaatsen naar school te komen.
Elke dag dat je zo naar school komt tijdens deze autoluwe maand krijg
je van de klasleerkracht een stempel op je stempelkaart.

Kledinginzameling : 19 – 23 april

WAT IS TOEGELATEN?
Niet alleen kledij en schoeisel (per paar) mogen mee. Ben je aan nieuwe gordijnen toe? Geef de oude maar mee! Passen je handdoeken niet bij je nieuwe badkamer? Gooi maar in de zak! Ben je je beddengoed beu? Nood aan een nieuwe handtas? Knuffels en riemen zijn ook welkom.
PRAKTISCH AFSPRAKEN
Steek al deze spullen in goed afgesloten zakken en breng ze mee naar school. Geef GEEN natte of vervuilde spullen mee. Ook kussen of dekbedden, (vliegende) tapijten en bedrijfskledij zijn NIET toegelaten.
WANNEER EN WAAR?
De inzamelactie start op maandag 19 april en loopt tot en met vrijdagvoormiddag 23 april 2021. Je kan terecht in zowel de hoofdschool/Termurenlaan als de wijkschool/DMA. Alles wordt op beide locaties onder het afdak verzameld. Zakken die na vrijdagmiddag worden aangeboden, worden niet meer aanvaard.
De ouderraad ontvangt bij deze omhaling 30 cent per ingezamelde kilogram. Jullie kinderen zullen ongetwijfeld veel plezier beleven aan Chromebooks (laptops) die de ouderraad met de opbrengst zal kunnen aankopen.
Neem dus snel je kasten onder handen en vraag ook eens rond bij familie, vrienden en buren of zij nog graag van wat spullen kwijt willen. Alvast bedankt voor jullie enthousiaste medewerking.

Eetfestijn 27 maart

Naar jaarlijkse gewoonte nodigen wij jullie graag uit voor ons eetfestijn.
Op deze manier kunnen jullie in familieverband genieten van een lekkere maaltijd en tegelijkertijd onze hoofd- en wijkschool een financieel steuntje geven. De opbrengst van ons eetfestijn gaat naar de aankoop van 36 chromebooks voor kleuter en lager op beide scholen.
Alle gerechten zijn vers bereid en afzonderlijk verpakt.

Coronaproof afhalen kan op de hoofdschool van 10u tot 12u en van 14u tot 16u, even in de oven en smullen maar! Vergeet je plooibox niet mee te brengen.
De online bestellingen zijn intussen afgesloten.

Info voor nieuwe leerlingen.

Maak kennis met onze school!

Inschrijven nieuwe leerlingen

Wie een broer of zus heeft geboren in 2019 mag telefonisch contact opnemen met de directie om het kind bij ons op school in te schrijven. De inschrijvingen van de broers en zussen en kinderen van personeel vinden plaats vanaf 1 februari 2021 tot en met 26 februari 2021. Na deze periode verliezen zij hun voorrangsrecht.

Andere kinderen (niet broers/zussen en geen kinderen van personeel) kunnen vanaf maandag 8 maart 2021 om 8u00 telefonisch inschrijven via het vaste nummer 053/ 70 22 14 – keuze directie.

Meer info over de inschrijvingen vind je ook HIER.

Schoolreglement schooljaar 2020 – 2021

Het schoolreglement voor schooljaar 2020 – 2021 is klaar.  Bekijk het HIER.

Infoavond nieuwe kleuters

Voor de peuters en de kleuters van de 1ste kleuterklas die nog niet naar school gekomen zijn : Deze ouders worden op de instapdatum  uitgenodigd op school en mogen langskomen net na schooltijd. Op deze manier kunnen zij voor de eerste keer kennis maken met onze school / onze werking / de juf in een beperkte groep.  Per kind ontvangen wij graag 1 ouder met mondmasker.
De volgende instapdata, en dus ook infoavond voor deze kapoenen:

– 19 april 2021 om 15u30
– 17 mei 2021 om 15u30

Gewijzigde schooluren !

Opgelet : Vanaf dit schooljaar starten de lessen alle dagen om 8.40 uur, tot 12.15 uur en van 13.30 uur tot 15.25 uur.

Ontdek het CLB

In dit filmpje ontdek je het CLB en kom je meer te weten over je eerste systematisch contactmoment.

Bericht van het CLB i.v.m. de vaccinaties en onderzoeken

Wij krijgen regelmatig vragen over de verdere planning van de vaccinaties en onderzoeken dit schooljaar. Dit zijn heel terechte vragen, helaas hebben wij ook nog niet op alle vragen een antwoord. We zetten graag voor jullie op een rijtje wat we momenteel weten. Klik daarvoor HIER.

AED Toestel op de hoofdschool

Omdat wij een samenwerking aangingen met de Stad Aalst voor de verbouwingswerken in onze turnzaal, werd alvast door SportAg een AED toestel geplaatst aan onze school.

Luizen uitroeien in 8 stappen !

Daar zijn ze weer, die vervelende kriebeldiertjes ….
Op de website van klasse vind je heel wat nuttige tips. Klik daarvoor HIER.

In DIT filmpje toont men in 8 stappen hoe je best te werk gaat om de luizen te lijf te gaan.