Header image alt text
Vrije Basisschool O.L.V. Termuren - Actueel
Nieuwsberichten De Stip
Schoolreglement schooljaar 2020 – 2021

Het schoolreglement voor schooljaar 2020 – 2021 is klaar.  Bekijk het HIER.

Donderdag 3 september : digitale infoavond

Op 3 september 2020 om 19u30 organiseren we een digitale info-avond. Dit zal via zoom verlopen. Jullie krijgen nog een mail met meer informatie.
UITZONDERING: Voor de peuters en de kleuters van de 1ste kleuterklas die nog niet naar school gekomen zijn maken we een uitzondering. Deze ouders worden op de instapdatum WEL uitgenodigd op school en mogen langskomen net na schooltijd. Op deze manier kunnen zij voor de eerste keer kennis maken met onze school / onze werking / de juf in een beperkte groep. De infoavond voor de peuters en enkele 1ste kleuters vindt plaats op 1 september 2020 om 15u30 in het klaslokaal zelf. Ouders die hun kind een halve dag naar school brengen, kunnen ook aansluiten om 15u30. Per kind ontvangen wij graag 1 ouder met mondmasker.
De volgende instapdata, en dus ook infoavond voor deze kapoenen:
– 9 november 2020 om 15u30
– 4 januari 2020 om 15u30
– 2 februari 2021 om 15u30 (1 februari 2021 = lokale verlofdag)
– 22 februari 2021 om 15u30
– 19 april 2021 om 15u30
– 17 mei 2021 om 15u30

Dinsdag 1 september : allen terug naar school – gewijzigde schooluren !

Door de huidige omstandigheden kunnen we op 1 september 2020 onze ouders
geen ontbijtkoek en koffie aanbieden. Bij de start van de eerste schooldag worden
onze kinderen getrakteerd door de ouderraad met een lekkere mini-ontbijtkoek en
een drankje.
Onze allerkleinste kapoenen worden door hun juf opgewacht aan de schoolpoort. Zij
geven hun mama of papa nog een dikke knuffel en kus en gaan samen met hun juf
naar het klasje. Dit moeilijk momentje wordt snel vergeten bij het zien van een leuk
klasje boordevol leerrijk speelgoed!

Opgelet : voortaan starten de lessen alle dagen om 8.40 uur, tot 12.15 uur en van 13.30 uur tot 15.25 uur.

Woensdag 26 aug. – Klusdag : kom jij ook een handje toesteken?
  • Vrijdag 28 augustus 2020 van 9u-16u: klusjesdag! Wie graag een handje toesteekt, geef gerust een seintje. Allen welkom!

Bestelling warme maaltijden schooljaar 2020-2021

Vanaf de eerste schooldag kunnen kinderen een warme maaltijd krijgen in onze hoofdschool.  Hiervoor moet je echter ten laatste op 23 augustus uw reservatie doorgegeven hebben.  Om de maaltijd te reserveren, klik je HIER. Heeft u meerdere kinderen, dan moet u ook meerdere formulieren invullen.

Ontdek het CLB

In dit filmpje ontdek je het CLB en kom je meer te weten over je eerste systematisch contactmoment.

Bericht van het CLB i.v.m. de vaccinaties en onderzoeken

Wij krijgen regelmatig vragen over de verdere planning van de vaccinaties en onderzoeken dit schooljaar en volgend schooljaar. Dit zijn heel terechte vragen, helaas hebben wij ook nog niet op alle vragen een antwoord. We zetten graag voor jullie op een rijtje wat we momenteel weten. Klik daarvoor HIER.

AED Toestel op de hoofdschool

Omdat wij een samenwerking aangingen met de Stad Aalst voor de verbouwingswerken in onze turnzaal, werd alvast door SportAg een AED toestel geplaatst aan onze school.

Luizen uitroeien in 8 stappen !

Daar zijn ze weer, die vervelende kriebeldiertjes ….
Op de website van klasse vind je heel wat nuttige tips. Klik daarvoor HIER.

In DIT filmpje toont men in 8 stappen hoe je best te werk gaat om de luizen te lijf te gaan.